Framsteg, äntligen?

Jag har inte hetsat sen i tisdags. Ingen enormt lång tid men jag hade halkat in i vanor de senaste veckorna och nu verkar jag ha kommit ur dem. Igår åt jag väldigt konstigt för att vara jag, ingen lunch eller middag men småplock och saker i farten. Inget idealt sätt att äta alls men vanligtvis får sådana saker mig att tappa kontrollen och tänka "skitsamma allt har gått åt helvete nu ändå". Men igår gick strålande. Idag tänkte jag köpa godis och ta det lugnt hemma bara, men det finns ingen spänning i det hela. Det där med spänning är svårt att förklara och ni som har erfarenheter av detta vet nog vad jag menar. Som att den där godispåsen man ska unna sig är höjdpunkten av dagen och man bara väntar tills man äntligen får ge sig av och köpa den. Men inte så idag, just nu är jag inte ens sugen och orkar verkligen inte åka in och köpa nåt. Får se om jag vill senare annars kan man ju skita i det.

En annan bra sak var att jag gav mig själv träningsförbud i helgen. Låter knäppt kanske men jag har varit lite småsjuk i veckan och tycker att det är jobbigt att besluta om jag ska träna eller inte, känner mig så dålig om jag inte gör det. Men nu beslutade jag mig för att oavsett så får jag inte träna i helgen, så att jag kan börja igen på måndag och då vara utvilad och pepp. Och det funkar, jag längtar redan. Efter min tenta blir det yoga, sen ska vi ut på kvällen med klassen tror jag. På tisdag ett corepass för jag lär vara för bakis för ett steppass, och på onsdag spinning. Sen får vi se men bra blir det!

Söndag rätt och slätt

Igår var jag på två inflyttningsfester, en på östermalm nånstans och en i Jakobsberg. Den första hann inte komma igång riktigt innan jag åkte och den andra hade kommit lite för långt när jag kom dit. Höll mig nykter och gick hem vid tolv för jag måste vara på topp i morgon för min tenta och jag tänkte försöka plugga litet idag. Så ingen enormt kul kväll men båda mina vänner som hade festerna blev väldigt glada att jag kom så det var värt det.
Idag har jag superbråkat med min pojkvän och tittar på avsnitt efter avsnitt av the Rachel Zoe projekt. Finkultur här va.
Borde plugga men känner att kan jag det inte nu så kan jag det väl inte alls.

ÅHHHHHHHH

Vid tio satt jag och åt frukost framför datorn, i morgonrock och var så opepp på livet som man kunde tänka sig. Sen klickade jag in på Hanna Fridéns blogg och såg den vackraste baddräkt jag någonsin sett. Satte kaffet i halsen, slängde på mig kläder och drog in till stan för att hitta den. Jag skojar inte när jag säger att jag sprang till bussen, livrädd att den skulle ta slut. Ni vet alla hur det är, man läser om eller ser en bild på en snygg grej ifrån H&M, men aldrig att den finns i butiken. Eller så finns det en i storlek 32 eller 46 kvar.

Men idag hade jag underbar tur, det fanns massor av detta vackra. Jag skiter i om alla går runt på stranden i sommar med den på.


Bästa dagen och jobb

Idag var en sådan där perfekt dag. Den började med noll motivation, försökte plugga men kände mig bara skit. Sen blev en kort fika en eftermiddag hos min bästa vän, blev en middag med åtta pers och öl på en pub. Fint och helt oplanerat, kände bara två personer men det blev en fantastisk stämning och jag känner mig helt utvilad och glad.

Har fått en fantastisk idé för sommarjobb också: polisen! Vore helt perfekt för mig, jag pluggar ju juridik så det vore roligt att vara någonstans där det finns någon sorts anknytning till det. Plus att jag trivs bäst på kontor och min kompis har jobbat där så hon kan gå i god för mig, plus att hennes pappa är polis så han är min referens. Håll tummarna för att jag får det?

Mölndal slår tillbaka

Måste ju kompensera för alla dumma triggande bloggar jag tagit bort med att skapa nya bokmärkeslistor. (Vad skulle jag annars göra på dagarna, plugga??)
Blir lite peppande bloggar typ Tant Malin,Tjica Pee, UnderbaraClara och massa nya bokbloggar. Måste fylla hjärnan med litteratur istället för kalorilistor. Jag försöker då och då att fördjupa mig i musikens värld men det är bara att erkänna att min själ är ingen cool musikskribend på Sonic utan snarare en liten bibliotekarie ifrån Mölndal.

William Faulkner - Stormen och Vreden



Världensvärldensvärldens bästa

Jag läser den om och om igen och stannar vid varje sida för jag måste bara läsa högt för det är så fantastiskt bra. Ingen kommer någonsin att slå Faulkner och det vore korkat att ens försöka.

Blipediblopedidwwwweeeh

Eller så.

Idag tittade två fjortisar på mig, skrattade och sa men guud vad pinsamt.
Kände mig först lite nedslagen men bestämde mig för att ta det som en komplimang. Är ju samma sak jag tänker när jag ser en fjortonåring med metertjock foundation och spindelbensögonfransar.

Tydligen någon sorts dokumentär om Fritzl på fyran. Vi älskar sådana människor visst gör vi? Det är ren ondska och vi behöver inte fundera eller rannsaka oss själva. Vi ka sitta hemma i soffan och säga att var det vår granne så skulle vi ha märkt det ja minnsann det skulle vi. Tjoho nu kan vi konsumera och förorena och skita i varenda konflikt i världen för inte fan skulle vi trycka in vår unge i källaren. Att vi slänger in ungar i fabriker när vi köper billiga kläder kan vi ju skylla på någon annan.

Mardrömsfika

Träffade en kille ifrån min klass för att fika på eftermiddagen. Honom jag skrev om tidigare, han som ska sluta. Hur som var han helt förstörd, han har gjort slut med sin tjej och allt är ganska infekterat och skit. Vem springer vi på inne på cafeet om inte hans ex? Jag trodde att Stockholm var en stor stad där man slapp sånt här.
Hon stirrade iskallt på mig och jag hade velat berätta för henne att jag har en kille och inte är ute efter hennes ex. En kort artig konversation med en arg, en ledsen och en vääldigt obekväm deltagare senare ursäktade jag mig och sprang hem. Hann inte ens dricka upp mitt kaffe. Bah.

Kärleken drog iväg nån annanstans


Jag har tagit bort alla bokmärken till bloggar om smalhet. Bloggar om anorexia, bulimi, bantning, övervikt, nu är alla borta och det känns skönt. Idag hade jag en fruktansvärt dålig dag, en dag som får mig att undra om jag kommit någon vart alls. Så jag åt alldeles för mycket och gick en promenad, viskade att ångest bara är en känsla som inte kan skada mig och att varje misstag jag gör ger mig nya lärdomar. Konstigt nog fungerade det till viss del, trycket över bröstet lättade en aning och jag kunde gå hem utan att gråta.

Jag tror verkligen att det är sant att jag lär mig något varje gång saker går fel, men jag tror att man också måste genomföra förändringar enligt dessa lärdomar. Det är där jag brustit, jag förväntar mig att det ska hända av sig själv.
Att ta bort alla bloggar är ett steg, jag vill inte omge mig av dessa tankar längre. Drömmer om ett liv där maten inte är det jag tänker på varje sekund. Måste intala mig själv att jag kan vara nöjd med hur jag ser ut nu. 75 kilo. 174 cm. Var nöjd snälla Sofia. Bli nöjd.

Janne Josefsson ger mig magsår

Jag tittar på Debatt på svt och får magsår. Janne Josefsson hittar alltid en liten gubbe i sin egen ålder och de två har någon sorts ömsesidig beundran av varandra under hela programmet, och resten får knappt höras. Och när de andra väl får säga blir Janne helt upprörd, låter dem inte tala till punkt och säger emot dem.
Är det bara jag eller ska inte debattledare vara neutrala?
Blir oehört frusterande att se ett rum fullt med intelligenta människor och intressanta åsikter men allt som hörs är Janne och hans gubbe. 

Läser jag just nu:




Tillsammans med resten av svenska folket om man får tro topplistorna. Men en sådan perfekt film gör boken lockande och den svek mig inte. Fantastiskt bra och gav ett helt annat djup åt karaktärerna än filmen, vilket böcker oftast gör. Jag måste komma ur garderoben och erkänna mig vara en sån där som skriker sig hes när jag ser en film de gjort på en bok jag tycker om, varje litet avsteg ifrån bokens historia skär i hjärtat. I fredags såg jag Världarnas Krig och pumpade upp mig som en kåt träskgroda av indignation. Det finns inget jävla barn i boken, punkt. Och jag tycker inte ens speciellt mycket om boken, det säger en del om nivån på min fanatism.

Är man inte sugen -

- är man avsugen

Mikrofonidioter

Har spenderat hela dagen med feber i soffan, ätit för mycket och försökt plugga. Nu tittar jag av någon outgrundlig anledning på Singing Bee och känner självhatet stiga.
Men i morgon ska jag till Uppsala i alla fall.

Just nu



Röker ut genom fönstret och lyssnar på Winnerbäck. Det börjar banne mig bli vår.

Vänner som försvinner





Idag fick jag reda på att min bästa vän i min klass ska sluta. Kände mig som en trasig ballong, för trots att vi bara känt varandra i två månader så betyder han mycket för mig. Vi ringer varandra varje dag och jag kommer att sakna det. Såklart att vi kommer att fortsätta att ses men det kommer att bli mindre ofta och jag kommer inte att ha honom i skolan varje dag. Skit.
Får se det ifrån den positiva sidan: nu har jag mer driv att lära känna de andra i klassen mera. Känner dem ju men kan gå ifrån ett "vi äter lunch tillsammans och festar när skolan har kalas" till mera av "vi går ut och ses på fritiden" förhållande. Eller så. Känner mig smått autistisk vissa gånger, jag ska överanalysera allt när det gäller vänner.

Wide-eyed




Väggarna matchar bloggfärgen.

Oslo bäst i världen

Jag har spammat varenda bokaffär i Stockholm för att hitta ett jobb. Fått några svar: tyvärr vi har anställningsstopp för all framtid. Så mailade jag några bokaffärer i Oslo och fick svar direkt att de inte har börjat tillsätta sommarjobb ännu (!) men att de ska ringa mig när de gör det. Lite skillnad om man säger så. Önskar att jag var norsk ibland, men har ändå tur att ha familj där så i sommar ska jag dit och tjäna 130 norska i timmen. Woho.
I Oslo finns det till och med jobb ute på H&Ms hemsida, det säger en del.

Koppkakor med feta tanter


Moster blev 50 och jag bakade cupcakes med choklad och jordnötssmör. Venus från Villendorf blev temat. Moster var snäll nog att inte ta det som en pik att jag täckt bakverken med feta tanter.

Secondhandblommor

 

Bästa saken att köpa på Stadsmissionen är ljusmanchetterna med tygblommor. Kostar ingenting och kan användas till förfärligt mycket. Sätta i håret kanske?

Måndagspyssel

Mina böcker stod så fint på sina rader i färgordning:


Men sen kom det ännu en flyttkartong ifrån mammas källare (i ett år har jag bott hemifrån och fortfarande har jag hälften av sakerna kvar i föräldrahemmet) och böckerna fick inte plats. Så det blev lite artistiskt sådär:





MondayMondayMonday



Idag var en dag för tygblommor. En dag för kaffe och cigaretter trots att jag inte röker. Och yoga för att jämna ut det hela en smula.

RSS 2.0